Αγαπητοί συνάδελφοι μετά τις εξαγγελίες του υπουργού παιδείας για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή το Δ.Σ του συνδέσμου μας πραγματοποίησε σημαντικές και κρίσιμες επαφές με όλους τους αρμοδίους που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τον τομέα της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Στις συναντήσεις αυτές προωθήσαμε τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΥΒΝ για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής και τη θεσμοθέτηση Ενιαίου Εθνικού Πλαισίου Προσχολικής Αγωγής Εκπαίδευσης και Φροντίδας.

Στα πλαίσια αυτών των επαφών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κο Γ. Παντή, με τον υπουργό Εσωτερικών κο Π. Σκουρλέτη, με τον υπουργό Παιδείας κο Κ. Γαβρόγλου, με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με υπευθύνους τμημάτων παιδείας όλων των κομμάτων, με συλλόγους και Ομοσπονδίες Γονέων.

Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΣΥΒΝ με Υπουργό Εσωτερικών κο Π. ΣκουρλέτηΤο ΔΣ του ΠΑΣΥΒΝ με τον
Υπ. Εσωτερικών κο Π. Σκουρλέτη

Το ΔΣ του ΠΑΣΥΒΝ με τον Γεν.Γραμματέα Υπ. Παιδείας κο Γ. ΠαντήΤο ΔΣ του ΠΑΣΥΒΝ με τον Γεν.Γραμματέα
Υπ. Παιδείας κο Γ. Παντή

Επίσης οι θέσεις και οι προτάσεις μας αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα οι επιστημονικές μας προτάσεις που αφορούν:

• Ενιαία και Πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση των Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας, με ενσωμάτωση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ (Αθήνας, Θες/νίκης, Ηπείρου) στα αντίστοιχα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής των Α.Ε.Ι.
  • Υπαγωγή του Επιστημονικού Παιδαγωγικού Προγράμματος και του κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.
  • Καθολική πρόσβαση (και όχι υποχρεωτική) όλων των παιδιών Προσχολικής Ηλικίας (0 - 6 ετών) στις δομές Προσχολικής Αγωγής, Παιδικούς Σταθμούς – Νηπιαγωγεία.

Συνάδελφοι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών συμμετέχει δυναμικά και ενεργά στο δημόσιο διάλογο με θέσεις και απόψεις που κρίνονται από την επιστημονική κοινότητα εξαιρετικά σημαντικές και ωφέλιμες για τα παιδιά και την κοινωνία.

Συνεχίζουμε με σθένος, δύναμη και όραμα.