Την Πέμπτη 11/5/2017 πραγματοποιήθηκε 5ωρη στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην οποία συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά πάνω από 2000 εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηυθύναν η πρόεδρος του Συνδέσμου μας Λίτσα Καλαϊτζή και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Τράκας.

Καλαϊτζή Ευαγγελία - ΠΑΣΥΒΝ - ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΟΡΕΙΑ 11/05/2017 - Όχι στην υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγείαΚαλαϊτζή Ευαγγελία
Πρόεδρος ΠΑΣΥΒΝ
Τράκας Νίκος - ΠΑΣΥΒΝ - ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΟΡΕΙΑ 11/05/2017 - Όχι στην υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγείαΤράκας Νίκος
Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας πλημμύρισαν με χρώματα, τραγούδια παλμό και συνθήματα. Οι παιδαγωγοί κρατώντας μπαλόνια , μουσικά όργανα και πανό, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα όλων των παιδιών ηλικίας από 0-6 ετών να έχουν καθολική πρόσβαση σε δομές προσχολικής αγωγής, δημόσιες και ποιοτικά αναβαθμισμένες. Κατέδειξαν με τα συνθήματά τους ότι η υποχρεωτική ένταξη παιδιών 4 ετών στην τυπική εκπαίδευση είναι αναχρονιστική καθώς αντίκειται στα ερευνητικά επιστημονικά δεδομένα και στην διεθνή πρακτική στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΠΑΣΥΒΝ ΠΟΡΕΙΑ - 11/05/2017 - Όχι στην υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία

Διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους για την αναγνώριση του επιστημονικού τους έργου, των θέσεων εργασίας και των θεσμοθετημένων εργασιακών και επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Παράλληλα οι Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΥΒΝ σε όλη τη χώρα, διοργάνωσαν σε κεντρικές πλατείες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή και στήριξη των γονέων και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΒΝ και η εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, στον οποίο από κοινού εξέθεσαν τις δυσμενέστατες παιδαγωγικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα προκύψουν με την εφαρμογή της υποχρεωτικής ένταξης των προνηπίων στα νηπιαγωγεία.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κο Κώστα ΠουλάκηΣυνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις δεσμεύθηκε, αφενός να ενημερώσει άμεσα τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, που έλειπε στο εξωτερικό, και αφετέρου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει πρωτοβουλία με το Υπουργείο Παιδείας για τις παραμέτρους του θέματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα αναμείνει έως τις 16/5/2017, ημέρα συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και στην περίπτωση που οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές ο κλάδος θα συνεχίσει με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.