Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ), με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

ΚΑΛΕΙ

Σε δυναμική κινητοποίηση τους καθηγητές και τους φοιτητές των τμημάτων προσχολικής αγωγής των ΑΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηπείρου.

Η εξαγγελία αυτή, σε περίπτωση που υλοποιηθεί, θα καταστρατηγήσει και θα περιστείλει τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου καθώς και το γνωστικό του αντικείμενο (το οποίο είναι συνολικά από τα 0-6 χρόνια) και θα οδηγήσει αναμφίβολα σε ανεργία τον κλάδο.

Ο ΠΑΣΥΒΝ συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από την Ομοσπονδία Δημοτικών Υπαλλήλων ΠΟΕ ΟΤΑ και προβαίνει σε σειρά ενεργειών, επαφών και διαβουλεύσεων, προκειμένου να ανακληθεί μια εξαγγελία που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες, πρωτίστως στα παιδιά αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς, στους παιδαγωγούς, τους γονείς, την οικονομία και τον θεσμό της προσχολικής αγωγής στη χώρα μας.

Καλούμε τους φοιτητές του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/5/2017 στις 9 το πρωί, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη και θα καταλήξει στο υπ. Εσωτερικών.

Καλούμε τέλος τους καθηγητές των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ να στηρίξουν με σχετικά υπομνήματα τον αγώνα των αποφοίτων τους, υπερασπιζόμενοι το επιστημονικό τους έργο, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και το παρόν και το μέλλον των τμημάτων τους και του κλάδου.