ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας έχουν δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς όλης της χώρας»

Τις τελευταίες μέρες και εν όψει των εγγραφών των παιδιών βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών έγινε αποδέκτης πληθώρας τηλεφωνημάτων από γονείς, οι οποίοι αναστατωμένοι μας γνωστοποίησαν, ότι συγκεκριμένοι κύκλοι ενημερώνουν τους γονείς ότι τα παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών απαγορεύεται να εγγραφούν στους Παιδικούς Σταθμούς της χώρας και πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ψευδείς και εσκεμμένες διαδόσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς και πολλοί εξ αυτών είναι δικαιούχοι και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής με την Επαγγελματική Ζωή…». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο χώρο τον Παιδικών Σταθμών με εμπλεκόμενους φορείς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας, τους Δήμους κτλ.

Κάνουμε γνωστό με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι Παιδικοί Σταθμοί όλης της επικράτειας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εγγράφουν και φιλοξενούν παιδιά προνηπιακής ηλικίας.

Όσον αφορά αυτούς που για ιδιοτελή συμφέροντα, παίζουν με την αγωνία των γονέων, επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων τιμωρείται από τον νόμο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών επιφυλάσσεται να υποβάλει σχετική αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

Από το γραφείο τύπου του ΠΑΣΥΒΝ.

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου