Την Πέμπτη 10/03/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΒΝ πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Γιάννη Μπαλάφα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής του εξαώρου εργασίας στους χώρους των Παιδικών Σταθμών.

Συνάντηση ΔΣ ΠΑΣΥΒΝ με κύριο Γιάννη Μπαλάφα

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε αναλυτικά τον κο Γ. Μπαλάφα για την πορεία εφαρμογής της ευεργετικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία αναπτέρωσε το ηθικό του παιδαγωγικού προσωπικού. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ κα Ευαγγελία Καλαϊτζή ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όλων των μάχιμων παιδαγωγών της χώρας τον υφυπουργό, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στην επαναφορά του εξαώρου εργασίας. Επεσήμανε ότι η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι καθολική για την άρση των ανισοτήτων και των διακρίσεων και ότι στην παρούσα φάση το Υπουργείο πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να συμπεριληφθούν στο εξάωρο εργασίας οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί σε Ν.Π.Ι.Δ., ασφαλώς στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και σε κέντρα Βρεφών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, προσφέρθηκε στον υφυπουργό, ένας πίνακας ζωγραφισμένος από τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γαλατσίου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισαν ότι τα χαρούμενα χρώματα είναι απόρροια της ψυχικής διάθεσης τόσο των παιδιών όσο και των παιδαγωγών. Ο υφυπουργός ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, δήλωσε συγκινημένος και δήλωσε ότι θα αναρτήσει τον πίνακα στο γραφείο του.

Η Πρόεδρος ανέπτυξε στον υφυπουργό τα προβλήματα που υφίστανται στους Παιδικούς Σταθμούς, τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου και ζήτησε να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η προσχολική αγωγή στην χώρα μας να φτάσει στο επίπεδο που να ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν και σύντομα θα δοθούν απαντήσεις στον Σύνδεσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΒΝ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία Καλαϊτζή, ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Δημούδης, η Αντιπρόεδρος Κούλα Χαρλαύτη, η ταμίας Ελένη Σερμέα και τα μέλη Πιπίνα Κουνέλη και Μαρία Διβάνη.

Συνάντηση ΔΣ ΠΑΣΥΒΝ με κύριο Κώστα Πουλάκη

Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κο Κώστα Πουλάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στην δικαίωση του αγώνα του Συνδέσμου μας και ζήτησε την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να απαντηθούν άμεσα τα ερωτήματα που έθεσε ο Σύνδεσμος στο Υπουργείο Εσωτερικών για να αποσαφηνιστούν ζητήματα, τα οποία δεν έχουν τεθεί στην ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου.