Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως σας είναι γνωστό, η διάταξη για την επαναφορά του εξαώρου μας συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο «Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας ΟΤΑ…» στο άρθρο 29.

Το Υπουργείο Εσωτερικών όπως δεσμεύτηκε στην συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό κύριο Γιάννη Μπαλάφα, επέσπευσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, υπογραφές Υπουργικού Συμβουλίου κλπ., και απέστειλε το Νομοσχέδιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να κατατεθεί ως το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στην Βουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. όλες τις προηγούμενες μέρες, σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και παρακολουθώντας βήμα βήμα το θέμα μας, διαπίστωσε ότι το Νομοσχέδιο καθυστερεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς εκτός από το δικό μας θέμα, εμπεριέχει και διατάξεις οικονομικού περιεχομένου.

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να κάνουμε άμεση παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την Δευτέρα 07/12/2015 κάναμε παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό κύριο Μπαλάφα ζητώντας να δοθεί άμεση και κατεπείγουσα λύση σε μια χρόνια αδικία η οποία δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υφίσταται ούτε για λίγο.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών έκαναν δεκτό το αίτημα του ΠΑΣΥΒΝ και συμπεριέλαβαν την διάταξη για την επαναφορά του εξαώρου μας, σε Νομοσχέδιο «Σκούπα» που κατατίθεται πιθανότατα και αύριο στην Βουλή των Ελλήνων.

Αγαπητοί Συνάδελφοι δίνουμε, όπως πάντα, το πιο δυναμικό παρών και αποστέλλουμε τους πιο αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας.