Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 26-10-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ) με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Γιάννη Μπαλάφα.

Γιάννης Μπαλάφας, Ευαγγελία Καλαϊτζή, Αθανάσιος Δημούδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία (Λίτσα) Καλαϊτζή και ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Δημούδης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, εκτέθηκε στον Υφυπουργό η μεγάλη αναγκαιότητα άμεσης ψήφισης από την Βουλή των Ελλήνων του Νομοσχεδίου «Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας ΟΤΑ...» όπου στο άρθρο 29 προβλέπεται η επαναφορά του εξαώρου εργασίας, για την άρση μιας κατάφορης αδικίας που έχει συντελεστεί σε βάρος του ρόλου των Παιδικών Σταθμών, των παιδιών και των μάχιμων παιδαγωγών όλης της χώρας

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο Υφυπουργός κος Γιάννης Μπαλάφας, όχι μόνο είχε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το θέμα, αλλά και την ακλόνητη πεποίθηση για τον παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και το εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι παιδαγωγοί που εργάζονται σε αυτούς.

Ο Υφυπουργός μας διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ιδίου προσωπικά, όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και αλλά και της Κυβέρνησης, η ΑΜΕΣΗ ψήφιση του Νομοσχεδίου, καθώς η επαναφορά του εξαώρου εργασίας εναρμονίζεται πλήρως με τα διεθνή ερευνητικά επιστημονικά δεδομένα και θα συντελέσει στην αναβάθμιση της ποιότητας παροχών προς το παιδί και την οικογένεια.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι δεν θα απαιτηθεί εκ νέου διαβούλευση καθώς ο Υφυπουργός δεν προτίθεται να κάνει προσθήκες ή διορθώσεις επί του Νομοσχεδίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας εκφράζει την βαθιά ικανοποίησή του καθώς η συνάντηση με τον Υφυπουργό δείχνει ότι ο επιστημονικά τεκμηριωμένος, συλλογικός και όμορφος αγώνας που δόθηκε από τους επαγγελματίες παιδαγωγούς της χώρας μας, οδεύει στην τελική του δικαίωση.

Θα επανέλθουμε με ενημέρωση όταν το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή.