Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας με μεγάλη συγκίνηση και χαρά σας ενημερώνει ότι ο πολύχρονος, επίμονος και επιστημονικά τεκμηριωμένος αγώνας μας δικαιώνεται !

Όπως σας ενημερώσαμε, ο Υπουργός Εσωτερικών κος Νίκος Βούτσης, στην συνάντηση που είχαμε μαζί του, δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την επαναφορά του εξαώρου εργασίας στο Παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Την θετική στάση της κυβέρνησης στο αίτημα του Συνδέσμου μας, επιβεβαίωσε στο Συνέδριό μας στα Ιωάννινα, ο Διευθυντής του Υπουργού Επικρατείας κος Παναγιώτης Σκούτας.

Από τον Μάρτιο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΒΝ καθημερινά είχε επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών και κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα προβλήματα τα οποία έθεταν στο Υπουργείο πολέμιοι, εχθροί της ποιότητας του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής και των μάχιμων Παιδαγωγών της χώρας μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δέσμευση του Υπουργού και της Κυβέρνησης στο Σύνδεσμό μας υλοποιείται. Το Υπουργείο υιοθέτησε εξολοκλήρου την εισηγητική έκθεση και την τροπολογία που καταθέσαμε για την επαναφορά του εξαώρου εργασίας μας.

Η τροπολογία έχει ενσωματωθεί στο προσχέδιο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, στο άρθρο με τα θέματα εργαζομένων ΟΤΑ   έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία που κατέθεσε ο Σύνδεσμός μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών κο Νίκο Βούτση και στην Κυβέρνηση που με αποφασιστικότητα καταργούν την απεχθή διάταξη που επέβαλε το απάνθρωπο οκτάωρο εργασίας στο Παιδαγωγικό Προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και οδήγησε σε επαγγελματική και σωματική εξουθένωση του λειτουργούς της Προσχολικής Αγωγής στην χώρα μας.

Θα θέλαμε να απευθύνουμε τους πιο αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών.

Συνάδελφοι,

Μετά τα συλλαλητήρια, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα και την Πανελλαδική κινητοποίησή μας, ήρθε η ώρα της ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Μετά την ψήφιση του Νόμου και την δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, αρχίζει η εφαρμογή του εξαώρου εργασίας μας από την επόμενη μέρα.

Σας επισυνάπτουμε την εισηγητική έκθεση και την τροπολογία που καταθέσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Συνημμένα Aρχεία:
Download this file (eisigitiki_ekthesi.pdf)Εισηγητική Έκθεση154 Kb