Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενώ διανύουμε τον 10o μήνα από την ημερομηνία που εκδικάστηκε η προσφυγή μας για το 6ωρο εργασίας και μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, τόσο με γραπτά υπομνήματα όσο και με παραστάσεις στους αρμοδίους του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επιτέλους εχθές 17.11.2014 η εισηγήτρια του θέματός μας κυρία Τούμπα έγραψε και παρέδωσε την απόφαση στην Πρόεδρο που εκδίκασε την υπόθεσή μας.

Απομένει η σύγκλιση της τριμελούς επιτροπής που απαρτίζεται από τους δικαστικούς οι οποίοι ήταν στην έδρα κατά την ημέρα της εκδίκασης, προκειμένου να εκφράσουν την σύμφωνη ή μη γνώμη τους επί του περιεχομένου της απόφασης που παρέδωσε η εισηγήτρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Νομικού μας Συμβούλου, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Παρόλα αυτά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου μας  Λίτσα Καλαϊτζή, αύριο θα συνομιλήσει με την Πρόεδρο που εκδίκασε την απόφασή μας κυρία Μυλωνοπούλου, προκειμένου να της ζητήσει να επισπεύσει την σύγκλιση της τριμελούς επιτροπής.

Έπειτα από ερωτήματα πολλών μελών μας για το αν έχουμε ενδείξεις για το περιεχόμενο της απόφασης, σας κάνουμε γνωστό ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν διαρρέουν σε καμία περίπτωση πριν την έκδοσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, θα εκφράσει την ικανοποίησή του και θα θεωρήσει θετική την έκβαση της δικαστικής μας προσφυγής σε δυο περιπτώσεις: α) Να βγει θετική η απόφαση β) Να μην απορριφτεί με οποιοδήποτε πρόσχημα αλλά να παραπεμφθεί από το Διοικητικό Εφετείο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των Δικαστικών Λειτουργών της χώρας, την Τετάρτη 12.11.2014 οι Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών εξέδωσαν σημαντική ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλαν την κυβέρνηση, για πιέσεις και παρεμβάσεις σε υποθέσεις που αφορούν δικαστικές προσφυγές εργαζομένων για νόμους που επιβλήθηκαν και δικαιώματα που καταργήθηκαν στα πλαίσια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής. Εύλογα λοιπόν, προκύπτουν σκέψεις και ερωτήματα σχετικά με την πολύμηνη και άνευ προηγουμένου καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης της δικαστικής μας προσφυγής για το 6ωρο εργασίας μας.

Πιστεύοντας στην ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον κλάδο μας, αναμένουμε την απόφαση και σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την άμεση ενημέρωσή σας καθώς επίσης και για τις περαιτέρω κινήσεις μας, οι οποίες ασφαλώς θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο και την δικαίωση ή μη του δικαστικού αγώνα μας.