Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κατερίνης, με αφορμή σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών αλλά και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους της Διοίκησης, που προσέβαλαν την ανθρώπινη και υπηρεσιακή αξιοπρέπεια των παιδαγωγών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, είχε σαν αποτέλεσμα την εύλογη αγανάκτηση των συναδέλφων οι οποίες απευθύνθηκαν στον ΠΑΣΥΒΝ.

Αυτή την περίοδο διεξάγεται ένας συντονισμένος και νομικά τεκμηριωμένος αγώνας από τον Σύνδεσμο και τους Παιδαγωγούς του Δήμου Κατερίνης, με παρεμβάσεις αλλά και ευρεία ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των τοπικών ΜΜΕ. Ήδη άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς η διοίκηση αναγκάστηκε να αποσύρει τις ανυπόγραφες και ανεπίσημες λίστες με τα υπεράριθμα παιδιά, που είχαν αποσταλεί στους Παιδικούς Σταθμούς με ρητή προφορική εντολή για άμεση εκτέλεση. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Λίτσα Καλαϊτζή συναντήθηκε την Παρασκευή 31-10-2014 με τους Παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κατερίνης για τον συντονισμό των περαιτέρω κινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί κατά την διάρκεια του γεύματος την Παρασκευή το βράδυ, προσήλθαν και χαιρέτησαν ο νέος Πρόεδρος που θα αναλάβει τη Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών κύριος Θεόδωρος Παυλίδης, καθώς επίσης και πολιτικά πρόσωπα της πόλης. Ο Σύνδεσμος συγχαίρει τους Παιδαγωγούς του Δήμου Κατερίνης, οι οποίοι αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τον συντονισμένο και ενωτικό αγώνα που διεξάγουν για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και έργου που επιτελούν στον θεσμό της Προσχολικής Αγωγής.

Συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΥΒΝ με τους Παιδαγωγούς της Κατερίνης  Συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΥΒΝ με τους Παιδαγωγούς της Κατερίνης