Πραγματοποιήθηκε η δίκη για το ωράριο εργασίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 13 Φεβρουαρίου 2014, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η δίκη σχετικά με την προσφυγή του Κλάδου μας για το ωράριο εργασίας. Ο Νομικός μας Σύμβουλος τοποθετήθηκε και ζήτησε να καταθέσουν δύο μάρτυρες, ο κ. Κάκουρος Ευθύμιος Προιστάμενος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Αθήνας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Καλαϊτζή Ευαγγελία.

Πανό της ΠΟΕ -ΟΤΑ Κόσμος έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν δέχτηκε να εξεταστούν μάρτυρες, λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο διότι η τεκμηρίωση του θέματος μας έχει κατατεθεί εγγράφως και επαρκώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι από τους βασικούς μας αντίδικους, δεν παρέστη με εκπρόσωπό του στη δικάσιμο.

Εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί περίπου σε ένα μήνα από το κλείσιμο του φακέλου που θα γίνει σε 20 ημέρες.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής κ. Κάκουρο. Η θεσμική του παρουσία, ως Προϊστάμενου του πιο συναφούς τμήματος με τον κλάδο, ήταν εξαιρετικά συμβολική και σημαντική και εκτιμάται από όλους τους Παιδαγωγούς Προσχολικής Ηλικίας της χώρας. Επίσης εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστική ήταν η παρουσία της ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), τόσο με την προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης, η οποία συντέλεσε τα μέγιστα για την προβολή του θέματός μας στο Τύπο, όσο και με την φυσική παρουσία στο χώρο του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Τσούνη, άλλων μελών της εκτελεστικής επιτροπής αλλά και της αγαπητής συναδέλφου – παιδαγωγού Μαρίας Παπαδοπούλου.

Στο χώρο παραβρέθηκαν πολλά Μ.Μ.Ε., δόθηκαν συνεντεύξεις στην Ελευθεροτυπία, στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο SKAΙ, στο STAR, στο Left.gr, στο Newsit.gr και στη ΔΤ που είχαν προσέλθει στο Διοικητικό Εφετείο.

Αναμένουμε με αγωνία και ελπίδα την έκδοση της απόφασης και στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους Συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, που απεργώντας έκλεισαν όλους του Παιδικούς Σταθμούς της χώρας, δίνοντας μήνυμα δύναμης, συνοχής και αγωνιστικής κινητοποίησης του Κλάδου !

Ευελπιστούμε το δικαστήριο να αποδώσει στο Κλάδο τη δικαιοσύνη που δεν απέδωσε η εκτελεστική εξουσία. Όμως το σίγουρο είναι ότι το δρόμο τον ανοίγεις διεκδικώντας και προχωρώντας και η κινητοποίησή μας για το ωράριο εργασίας ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και για τον επιστημονικό ρόλο των Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας.

Αξίζει να σημειώσουμε το γεγονός ότι με αφορμή την κινητοποίηση κληθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου μας ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο διαβίβασε στην ΚΕΔΕ τις υπογραφές των Βουλευτών, Επιστημόνων και Δημάρχων που είχαμε συγκεντρώσει και οτι το θέμα δεν προχώρησε προς διευθέτηση επειδή η ΚΕΔΕ εξέφρασε αντίθετη γνώμη.

Ο επιμένων νικά ! Εμείς Συνεχίζουμε !
Ο Κλάδος διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του προς κάθε κατεύθυνση… Δικαστική και Πολιτική !
Ενωμένοι θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς