Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για την καταβολή της μισθοδοσίας των παιδαγωγών που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς, στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής με την Επαγγελματική Ζωή», το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΒΝ πραγματοποίησε έντονες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εργασίας για την διευθέτηση του θέματος.

Από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι έως την Δευτέρα 16/12/2013 το θέμα θα επιλυθεί και θα αρχίσει η κατανομή της χρηματοδότησης στους Δήμους που έχουν υπογράψει συμβάσεις.

Στους εργαζομένους με συμβάσεις ΕΣΠΑ θα καταβληθεί το 30% της συνολικής μισθοδοσίας τους που αντιστοιχεί στην μισθοδοσία Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας μετέφερε στα αρμόδια Υπουργεία την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι παιδαγωγοί με ΕΣΠΑ και οι οικογένειες τους καθώς παρέχουν τις υπηρεσίες τους για μακρό χρονικό διάστημα και στηρίζουν την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, ενώ ταυτόχρονα δεν αμείβονται.

Τα Υπουργεία μας εξήγησαν ότι το ζήτημα της καθυστέρησης οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους του Προγράμματος, οι οποίοι έπρεπε να διευθετηθούν προκειμένου να απορροφηθούν τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο προκύψει.