Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ κυρίου Παναγιώτη Βασιλείου, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Ευαγγελία Καλαϊτζή, συμμετείχε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ το θέμα του οποίου ήταν: «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση».

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 9ης Έκθεσης "POLIS", στις 21 και 22 Νοεμβρίου του 2013 στην Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η εισήγηση της Προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ με θέμα: «Η απαξίωση της Προσχολικής Αγωγής και των Παιδαγωγών υποθηκεύει το μέλλον της χώρας» παρουσιάστηκε στην θεματική ενότητα «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και Δημόσιο Σύστημα Προσχολικής Φροντίδας» την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Η προεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Ευαγγελία Καλαϊτζή κατα τη διαρκεια της ομιλιας της στο συνεδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονικη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Ευαγγελία Καλαϊτζή κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ μαζί με παιδαγωγούς από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα
 Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Ευαγγελία Καλαϊτζή, μαζί με τη Δήμαρχο Αγ.Δημητρίου Αττικής Μαρία Ανδρούτσου και την πρόεδρο των Π.Σ. Μαρία Θάνου
Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ, μαζί με τη Δήμαρχο Αγ.Δημητρίου Αττικής Μαρία Ανδρούτσου και την πρόεδρο των Π.Σ. Μαρία Θάνου

Κατά την ομιλία της η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ., παρουσίασε τις αποφάσεις των Διεθνών Οργανισμών και τα πορίσματα επιστημονικών ερευνών, για τον χώρο της Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας και επεσήμανε τα μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, τα παιδιά, τους γονείς και τους παιδαγωγούς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εργασιακές συνθήκες, στις αναλογίες παιδιών / παιδαγωγών, στις υποδομές και κυρίως στην ανεπίτρεπτη πολιτική πρόσληψης παιδαγωγών με συμβάσεις ΣΟΧ, ΣΜΕ και ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Θέρμης κύριος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, παρουσίασε το έργο της Δημοτικής του Αρχής στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Θέρμης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείο Αθηνών, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, το έργο της Δημοτικής Αρχής Καμίνη, στους Π.Σ. του Δήμου Αθήνας (Δ.Β.Α) και η καθηγήτρια κυρία Αγνή Ζακοπούλου αναφέρθηκε σε όλα όσα πρέπει να κάνουν οι Παιδαγωγοί για τα παιδιά και τους γονείς τους, στην παρούσα οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κύριος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ήταν συντονιστής της θεματικής ενότητας για τους Παιδικούς Σταθμούς, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΠΑΣΥΒΝ για την τεκμηριωμένη εισήγηση, τονίζοντας όμως, ότι ο ΠΑΣΥΒΝ και η Πρόεδρός του, δεν θα πρέπει να αναφέρονται σε προβλήματα για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι κατά την γνώμη του λειτουργούν άριστα.

Τόσο ο κύριος Δανιηλίδης όσο και η κυρία Ηλιοπούλου διατύπωσαν τη θέση, για άμεση τροποποίηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας και μάλιστα με σύντομες διαδικασίες, προκειμένου όπως ανέφεραν, να γίνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί πιο ανταγωνιστικοί και ελκυστικοί για τους γονείς, σε σχέση με του ιδιωτικούς.

Εξαιτίας του έντονου κλίματος που δημιουργήθηκε στο συνεδριακό χώρο, η διάρκεια της θεματικής ενότητας για τους Παιδικούς Σταθμούς παρατάθηκε πλέον της μιας ώρας.

Παιδαγωγοί από τους Παιδικούς Σταθμούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Σερρών και Δράμας προσήλθαν στον συνεδριακό χώρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, εκφράζει τις πιο θερμές του ευχαριστίες στους Παιδαγωγούς που παραβρέθηκαν στο Συνέδριο, ενισχύοντας την παρουσία και τις θέσεις του ΠΑΣΥΒΝ, για την αναγκαιότητα του Δημόσιου, Ποιοτικού, Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τα δικαιώματα των εργαζομένων παιδαγωγών της χώρας μας.