Στην τελική ευθεία η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά. Εντείνονται οι προσπάθειες για ενιαία ονομασία και των τριών Τμημάτων

Η επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, η τροπολογία για την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, ψηφίστηκε την Πέμπτη 28-03-2013 από την Βουλή των Ελλήνων. Η τροπολογία ψηφίστηκε μόλις από 148 βουλευτές, 125 ψήφισαν όχι και 2 παρών.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
  Η έγκυρη, αποτελεσματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη κινητοποίηση είχε σαν αποτέλεσμα την ανατροπή της επιχειρούμενης κατάργησης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΑΤΕΙ Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, ενόψει της δημοσίευσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την εφαρμογή του σχεδίου, εντείνει τις προσπάθειές του με επαφές και πιέσεις, προκειμένου να καμθεί η ανένδοτη στάση του Υπουργείου σχετικά με την ονομασία των Τμημάτων μας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταβατικότητα αλλά και το επιστημονικό και παιδαγωγικό προφίλ του κλάδου ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ο Σύνδεσμος προωθεί στο Υπουργείο Παιδείας, το πάγιο αίτημα του κλάδου μας για ενιαία ονομασία (Τμήματα Προσχολικής Αγωγής) και για τα τρία Τμήματά μας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ήπειρο.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η ονομασία των Τμημάτων μας, αποτελεί ζήτημα εξαιρετικά μείζονος βαρύτητας και ηθικής τάξεως για τους επαγγελματίες παιδαγωγούς της χώρα μας, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες έως την τελική δικαίωση του αιτήματός μας.