Κατεπείγουσα Ενημέρωση

Νομικά αίολη και αστήρικτη η μετονομασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής
σε Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Μετά την ανακοίνωση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, στις 19-03-2013, σύμφωνα με τον οποίο το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής εμφανίζεται ως Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας πραγματοποίησε κύκλο επαφών με έγκριτους νομικούς, που εξειδικεύονται σε θέματα μορφωτικών υποθέσεων και σχετικών νομοσχεδίων της Βουλής.

Σύμφωνα με την εκτίμησή τους είναι νομικά αστήρικτη και αίολη η μετονομασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής σε Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, στον νέο μηχανογραφικό διότι δεν έχει τύχει εγκρίσεως από κανένα θεσμικό όργανο της ακαδημαϊκής κοινότητας των ΤΕΙ !

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε, ότι αίολο είναι το νέο μηχανογραφικό, το οποίο συμπεριλαμβάνει συγχωνεύεις και διαφοροποιήσεις Τμημάτων καθώς αποσύρθηκε σήμερα από την Βουλή η τροπολογία που προέβλεπαι ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα δίδεται η δυνατότητα κατάργησης, ίδρυσης και συγχώνευσης Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ !

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το Προεδρικό Διάταγμα πρόκειται να έρθει στην Βουλή στο νομοσχέδιο περί αρχής διασφάλισης της ποιότητας… ΑΔΙΠ

Μετά τις νέες ραγδαίες εξελίξεις την Κυριακή 24-03-2013 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας προκειμένου να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την διασφάλιση της διατήρησης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας