Επείγουσα Ανακοίνωση: Όχι στην κατάργηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι και Φοιτητές

Μάχη με τον χρόνο δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, σε συνεχή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.

Μέσα σε τρεις μέρες ολοκληρώθηκαν οι επαφές που προκαλέσαμε με Βουλευτές, που απαρτίζουν την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, τις επιτροπές παιδείας των κομμάτων και παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.

Από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε, λάβαμε διαβεβαιώσεις «περί λάθους» και για πρόθεση θετικής εισήγησης στον Υπουργό Παιδείας για την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Αθήνας.

Ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, βρισκόταν στην διαδικασία προετοιμασίας δράσεων σε συνεργασία με τους φοιτητές προκειμένου οι προφορικές διαβεβαιώσεις να γίνουν έγγραφες δεσμεύσεις, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Αθήνας κύριος Δ. Νίνος με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια συμπληρωματικών προτάσεων για το σχέδιο «Αθηνά», προτείνει ως προϋπόθεση της λειτουργίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, την μετονομασία του, σε Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας ! ! !

Εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας και επισημαίνουμε τα κάτωθι:

•Η μετονομασία των Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας Τ.Ε.Ι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηπείρου αποτέλεσε διαχρονικά κυρίαρχη και πρωταρχική διεκδίκηση του Συνδέσμου μας, του συνόλου των αποφοίτων και των φοιτητών των ανωτέρω Τμημάτων. Μια διεκδίκηση που είναι ταυτόσημη με το παιδαγωγικό προφίλ του Κλάδου, με το πρόγραμμα σπουδών του και με τις σύγχρονες επιταγές των επιστημών της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας.

Ειδικότερα η μετονομασία του Τμήματος των Αθηνών σε Τμήμα Προσχολικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε γιατί :

• Έτυχε της πιο ένθερμης και ενεργής υποστήριξης του συνόλου των Καθηγητών του Τμήματος.
  • Εγκρίθηκε ομόφωνα από την συνέλευση του Τμήματος
  • Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (56 υπέρ 3 κατά)
  • Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΣΑΤΕ, στο οποίο παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Συνδέσμου μας και ενώπιον του οποίου την τεκμηρίωση έκανε ο Καθηγητής και τότε Προϊστάμενος του Τμήματος Ε. Κάκουρος
  • Ακολούθησε η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Διερωτόμαστε:

• Πώς επανέρχεται ένα θέμα αυθαίρετα το οποίο εγκρίθηκε από τα θεσμοθετημένα όργανα της Ακαδημαϊκής κοινότητας των Τ.Ε.Ι. ;
  • Μήπως η τελική πρόταση του σχεδίου «Αθηνά», για την αιφνιδιαστική κατάργηση του Τμήματος σχετίζεται με το θέμα ;

Αγαπητοί Συνάδελφοι , Εργαζόμενοι και Φοιτητές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, που αποτελεί ιστορική καμπή για το παρόν και το μέλλον όχι μόνο του Τμήματος αλλά γενικότερα για τον Κλάδο και την Προσχολική Αγωγή στην χώρα μας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Αθήνας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και για την μετονομασία των Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Ηπείρου σε Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος