Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 η Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Λίτσα Καλαϊτζή και το μέλος του Δ.Σ. Λία Κουλίζη βρέθηκαν κοντά στις παιδαγωγούς των Π.Σ. του Νομού Σερρών και του Νομού Καβάλας. Η Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου μας για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού Προσχολικής Αγωγής στη χώρα μας, τις επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος προκειμένου να δοθούν λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν παιδαγωγούς, γονείς και παιδιά.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Λίτσα Καλαϊτζή και το μέλος του Δ.Σ. Λία Κουλίζη κατά την επίσκεψή τους στο Β' Παιδικό Σταθμό Ν. Σερρών Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ Λίτσα Καλαϊτζή και το μέλος του Δ.Σ. Λία Κουλίζη
κατά την επίσκεψή τους στο Β' Παιδικό Σταθμό Ν. Σερρών

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα οι παιδαγωγοί του Νομού Σερρών και του Νομού Καβάλας ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ για τον τρόπο λειτουργίας των Π.Σ. όπου εργάζονται και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που περιβάλλουν οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων τους παιδαγωγούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η άριστη συνεργασία με τους Πρόεδρους των Νομικών τους Προσώπων και τις Διευθύντριες , κα Σόνια Μπακατσιά , κα Δόμνα Ζησιάδου και κα Έλσα Αυλωνίτου, έχει ως αποτέλεσμα τον έγκαιρο προγραμματισμό και την ψήφιση οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας οι οποίοι διασφαλίζουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των Π.Σ. και τον επιστημονικό ρόλο των παιδαγωγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Π.Σ. του Νομού Σερρών και του Νομού Καβάλας συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εναρμόνισης της Οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή (ΕΣΠΑ) από την έναρξή του με αποτέλεσμα να καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα λειτουργικά έξοδα των Π.Σ.

Τα μέλη μας εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Συνδέσμου μας στους χώρους εργασίας τους, την οποία εκτίμησαν απαραίτητη και ουσιαστική για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.