Τη Δευτέρα 19/9/2011 το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Κο Φώτη Κουβέλη.

Η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Κο Φώτη Κουβέλη διεξοδικά για τα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν το θεσμό της προσχολικής αγωγής και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους μάχιμους παιδαγωγούς και τους γονείς.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Προσχολικής Αγωγής Εκπαίδευσης και Φροντίδας, διασφάλισης του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και των εργασιακών δικαιωμάτων των παιδαγωγών, που απορρέουν από την ιδιαιτερότητα του χώρου και τον επιστημονικό τους ρόλο.

Αναφέρθηκε στις συνέπειες από την εφαρμογή του 8ώρου, το οποίο οδηγεί στην ψυχική και σωματική εξουθένωση των παιδαγωγών, ακυρώνει το ρόλο τους και υποβαθμίζει την ποιότητα παροχών προς το παιδί και την οικογένεια.
Τέλος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ότι ο Σύνδεσμος σύντομα θα καταθέσει στην κοινωνία τις προτάσεις του για ένα σύστημα αρχών που πρέπει να διέπουν την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και επιβάλλεται να αποτελέσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χάραξη πολιτικής για τους Παιδικούς Σταθμούς , οι οποίοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους παρεμφερείς με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βαθμίδες της αγωγής και εκπαίδευσης, ότι η ένταξη όλων των παιδιών στο πλαίσιο αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας.

Συνεχάρει τον Σύνδεσμο για τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση και την προβολή του σημαντικού ρόλου του θεσμού και διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την διασφάλιση του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών, την προώθηση των κατευθυντήριων γραμμών που έχει επεξεργαστεί ο Σύνδεσμος καθώς επίσης και την άρση της απεχθούς νομοθετικής ρύθμισης για το 8ωρο εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού, επισημαίνοντας ότι οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται από τις ευεργετικές ρυθμίσεις που διέπουν το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.