Την Τετάρτη 21/9/2011 η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Κα Κατερίνα Παπακώστα με τους συνεργάτες της, επισκέφθηκε τα γραφεία οτυ Συνδέσμου μας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο των Παιδικών Σταθμών και τις προτάσεις του Συνδέσμου μας για την διαμόρφωση πολιτικών στο χώρο της προσχολικής αγωγής.
synantisi_papakosta  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από τις συνεντεύξεις της Προέδρου του Συνδέσμου μας στον ημερήσιο Τύπο και την ανάδειξη των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα το θεσμό και τους παιδαγωγούς που υπηρετούν σε αυτόν.

Η Πρόεδρος ενημέρωσε την Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών, των μάχιμων παιδαγωγικών και των γονέων.

Η Κα Παπακώστα άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Συνδέσμου   για την δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Προσχολικής Αγωγής Εκπαίδευσης και Φροντίδας, καθώς επίσης και για την αναγκαιότητα δεσμευτικών κατευθυντήριων γραμμών που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και την αναγκαιότητα διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των παιδαγωγών που απορρέουν από τον επιστημονικό οτυς ρόλο.sinantis_papakosta2

Ζήτησε αναλυτικές προτάσεις από το Σύνδεσμο  προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του κόμματος και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κο Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου από κοινού να αναληφθούν προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων και τη χάραξη νέων πολιτικών.