Μετά την ψήφιση του νόμου 3979/2011 ΦΕΚ138/16-6-2011 « Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ο οποίος περιλαμβάνει την απεχθή διάταξη για αύξηση κατά 2 ώρες ημερησίως των ωρών εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού όλων των κλάδων που εργάζονται στους παιδικούς Σταθμούς όλης της χώρας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών είχε ενημερώσει ότι μετά την έκδοση της ερμηνευτικής εγκυκλίου θα προσφύγει  δικαστικά, προσβάλλοντας την συγκεκριμένη διάταξη ως αντισυνταγματική.

Η αναμενόμενη ερμηνευτική εγκύκλιος εκδόθηκε από το ΥΠΕΔΑΑ στις 10/8/2011, χωρίς καμία αποσαφήνιση για τους εργαζόμενους  παιδαγωγούς των παιδικών Σταθμών, παρά τις ανακοινώσεις του πρώην υπουργού εσωτερικών κου Ραγκούση για εξάωρη διδακτική απασχόληση και 2ωρη προετοιμασία(!!!), ανακοινώσεις τις οποίες εξ’αρχής ο Σύνδεσμος είχε χαρακτηρίσει ως εμπαιγμό και παραπλάνηση υπό το καθεστώς της δικαιολογημένης και δίκαιης αντίδρασής μας με τον αγώνα και την πανελλαδική κινητοποίηση που είχαμε πραγματοποιήσει.

Ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη και τους φίλους του να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες.

1) Μόλις τους αποσταλεί έγγραφο της υπηρεσίας τους για να λάβουν γνώση της εγκυκλίου και ενδεχομένως να επιλέξουν ωράριο εργασίας, θα πρέπει να υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση με κάθε νόμιμη επιφύλαξη.

2)Στην περίπτωση εκείνη που τους ανακοινωθεί προφορικά η εφαρμογή του οχταώρου εργασίας, θα πρέπει να αποστείλουν έγγραφο προς την αρμόδια Δ/νση τους όπου να αναφέρουν τα κάτωθι :

« Στη ………….(ημερομηνία) ενημερώθηκα ότι πρέπει να εργαστώ στην υπηρεσία μου 8 ώρες ημερησίως.

Σας κάνω γνωστό ότι θα εφαρμόσω το 8ωρο εργασίας με κάθε νόμιμη επιφύλαξη και διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει σε πρώτη φάση να αποστείλουν στο fax του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (210-8239573) αίτηση συμμετοχής στην δικαστική προσφυγή στην οποία να αναγράφουν Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Φορέα εργασίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας και E-mail επικοινωνίας.

Το ύψος της οικονομικής συμμετοχής στην δικαστική διεκδίκηση θα καθοριστεί από τον αριθμό συμμετοχής και δεν θα υπερβεί τα 25 Ευρώ κατά άτομο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται αίτηση ακύρωσης για την εφαρμογή του οχταώρου και αίτηση αναστολής προκειμένου με ασφαλιστικά μέτρα να μην εφαρμοστεί το 8ωγρο εργασίας έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο.

Αγαπητοί Συνάδελφοι σας κάνουμε γνωστοί ότι η δικαστική αγωγή του Συνδέσμου θα συμπεριλάβει με απόφαση του Δ.Σ. όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας που ανήκουν στο παιδαγωγικό προσωπικό όλων των κλάδων πανελλαδικά.

Επισημαίνουμε ότι:

Α) Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στο fax του Συνδέσμου 210-8239573 το αργότερο έως 20/9/2011, διότι σε αντίθετη περίπτωση καθυστέρησης θα χάσουμε τις νόμιμες προθεσμίες για το δικαίωμα προσφυγής.

Β) Σε περίπτωση θετικής έκβασης της δικαστικής προσφυγής, το εξάωρο εργασίας θα ισχύει μόνο για όσους έχουν προσφύγει.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν.Γραμματέας

Ευαγγελία Καλαϊτζή                                                        Βασιλική  Προβατά