Αθήνα,24/5/2011

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας,

Σήμερα 24 Μαΐου 2011 στη Βουλή των Ελλήνων ενεκρίθη η τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών για την εξαίρεση από την αύξηση του ωραρίου των κλάδων εκείνων που διέπονταν από ειδικές διατάξεις.

Παρά το γεγονός ότι το παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, εντασσόταν στην κατηγορία των ειδικών διατάξεων Π.Δ. 588/88 και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκαν ο Υπουργός και η Υφυπουργός Εσωτερικών  κ. κ. Ραγκούσης και Τζάκρη, από βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών εξ΄ όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής , δεν έχει συμπεριληφθεί στην τροπολογία!!

Όπως μας ενημέρωσαν, θα ακολουθήσει  ερμηνευτική εγκύκλιος, όπου θα δικαιώνει τα αιτήματά μας. Είναι προφανές ότι αναφέρονται στην δήλωση του Υπουργού  σχετικά με εξάωρη διδακτική απασχόληση και αδιευκρίνιστο δίωρο προετοιμασίας!!!

Αυτό κατά την άποψή μας αποτελεί εμπαιγμό και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί  δικαίωση των αιτημάτων μας!!

Κατά κοινή ομολογία ο αγώνας που δόθηκε ήταν δυναμικός , συντονισμένος, μεθοδικός  με κύρια χαρακτηριστικά του το ήθος,  την αξιοπρέπεια ,την συνέπεια και την επιστημονική τεκμηρίωση. Τα αποτελέσματα του φάνηκαν στις τοποθετήσεις αρκετών βουλευτών, όλων των κομμάτων, κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην βουλή. Το σημαντικότερο επίτευγμα σε αυτό τον αγώνα, ήταν η καθοριστικής σημασίας παρέμβασή μας στην βουλή των Ελλήνων ,η οποία έδρασε ως καταλύτης και θα συμβάλλει   στην αναθεώρηση των απόψεων του Ελληνικού κοινοβουλίου, σχετικά με την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών ,  τον εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό χαρακτήρα και τον  επιστημονικό  ρόλο των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε  όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα που έδωσαν στην τοπική τους κοινωνία για την προώθηση των στόχων και των οραμάτων μας, την επιστημονική κοινότητα για την συμπαράσταση της, τον έντυπο και διαδικτυακό Τύπο για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης , καθώς επίσης και όλους εκείνους τους βουλευτές που με θέρμη στήριξαν μέχρι τελευταία στιγμή, τα αιτήματά μας και μας ενημέρωναν διαρκώς  για κάθε νέα  εξέλιξη.

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την στάση της Ομοσπονδίας, στάση η οποία , με βάση τα πραγματικά γεγονότα , έχει ήδη οδηγήσει σε συμπεράσματα τα οποία , θα παίξουν καθοριστικό ρόλο   στις  αποφάσεις των μάχιμων παιδαγωγών όλης της χώρας, για την μελλοντική τους πορεία.

Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται και δεν έχει συνέχεια μέχρι την τελική δικαίωση του! Η ενότητα ,η αλληλεγγύη, η συνοχή που επιδείξαμε όλες αυτές τις ημέρες απέδειξε την δύναμή μας, ιδιαίτερα σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έκπτωση αξιών, έλλειψη συλλογικότητας και αλτρουισμού.Και με την ίδια δυναμική θα συνεχίσουμε!!!

Αναμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας  τον Νόμο . Ήδη με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου μας , κατά την άποψη του οποίου ο νόμος είναι προδήλως αντισυνταγματικός και συνεπώς δύναται  να προσβληθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας , μελετάμε τις επόμενες κινήσεις μας για την τελική δικαίωση του αιτήματος μας ,κινήσεις για τις οποίες θα  ενημερωθείτε διεξοδικά στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών μας  την Παρασκευή    27/5/2011 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Η Πρόεδρος            Η Γεν. Γραμματέας