Σήμερα 23.5.2011 στις 17:00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιστική διαμαρτυρία των μάχιμων παιδαγωγών που διοργάνωσε ο σύνδεσμος μας στο Σύνταγμα. Η διαμαρτυρία χαρακτηρίστηκε από την αγωνιστικότητα, τον παλμό και τον ενθουσιασμό των παραβρισκόμενων παιδαγωγών, οι οποίοι αφού σχημάτισαν ένα μεγάλο κύκλο επί της Λ. Αμαλίας τοποθέτησαν στη μέση του ζωγραφιές παιδιών.

Με μουσικά όργανα τραγούδησαν και βροντοφώναξαν συνθήματα για τον παιδαγωγικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και την αναγκαιότητα διασφάλισης του 6ώρου εργασίας τους.

Στην συνέχεια ενέκριναν ομόφωνα σχετικό ψήφισμα. Το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών και ενώ η διαμαρτυρία βρισκόταν σε εξέλιξη εισήλθε εντός της Βουλής και επέδωσε το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κο Φ. Πετσάλνικο, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου το παιδαγωγικό προσωπικό των Π.Σ. να συμπεριληφθεί στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός για την εξαίρεση ειδικοτήτων από την αύξηση των ωρών εργασίας. Ο πρόεδρος της Βουλής, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό και να κοινοποιήσει το ψήφισμα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Είχαμε τα παιδιά μας σε Δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς και γνωρίζουμε τη δουλειά που γίνεται».

Το Προεδρείο του συνδέσμου μας εξερχόμενο από τη Βουλή ενημέρωσε τους  παιδαγωγούς για τη συνάντηση και τους ζήτησε να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε ακόμη και στην περίπτωση εκείνη πού κυβέρνηση επιμείνει στην απάνθρωπη και βίαιη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων μας και δεν μας συμπεριλάβει στην τροποποίηση ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ με το νομικό σύμβουλο του συνδέσμου μας .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος    Η Γεν. Γραμματέας