19/5/2011

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας,

Σήμερα δώσαμε την πιο σημαντική-αλλά όχι και την τελευταία –μάχη στη Βουλή των Ελλήνων. Η προσπάθεια που καταβάλλαμε για την ονομαστική ψηφοφορία, δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Το επίμαχο άρθρο 41 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών, που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή και η οποία αναφέρει σε γενικές γραμμές τα εξής: << Όπου ισχύουν ειδικές διατάξεις που προβλέπουν ειδικό ωράριο εργασίας αυτές δεν καταργούνται>>.

Είναι σαφές ότι η εν λόγω τροπολογία θα είχε ισχύ για το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, μόνο στην περίπτωση όπου από την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση θα είχε αφαιρεθεί η παράγραφος δδ, που ορίζει ότι αυξάνονται οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας του εν λόγω προσωπικού από 30 σε 40. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας διερευνά μέχρι και αυτή τη στιγμή εάν ισχύει αυτό, γεγονός βέβαια που θεωρούμε απίθανο, αν λάβουμε υπόψη μας την διευκρίνιση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ.Ντόλιου, ότι δηλαδή η τροπολογία αφορά το προσωπικό με βαρέα ανθυγιεινά, που υπηρετεί στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι επικροτούμε την ανωτέρω ρύθμιση για τους συναδέλφους στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες, διερωτώμεθα όμως, πώς άραγε η κυβέρνηση έδειξε τέτοια ευαισθησία, στις συγκεκριμένες συγκυρίες, και μάλιστα χωρίς κανένα εμφανές δυναμικό διεκδικητικό πλαίσιο!!!

Από όσα γνωρίζουμε λοιπόν μέχρι αυτή την στιγμή, στην εν λόγω τροπολογία δεν έχει συμπεριληφθεί το παιδαγωγικό προσωπικό. Στην περίπτωση αυτή, γεννώνται εύλογα ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων πιθανόν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, με τις τελευταίες εξελίξεις και τους προβληματισμούς μας, σχετικά με την άρνηση της Ομοσπονδίας για συνάντηση με τον Υφυπουργό χθες, με τις κινήσεις εντυπωσιασμού με τα ΜΑΤ και με την σθεναρή άρνηση για κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης σήμερα –ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου!

Νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους τους βουλευτές, από όλες τις κομματικές παρατάξεις, οι οποίοι στήριξαν με θέρμη το αίτημά μας. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι από βήματος βουλής συγχάρηκαν και ευχαρίστησαν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών για την επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος και συνετέλεσαν ώστε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να γίνει λόγος για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και τον επιστημονικό ρόλο του κλάδου μας.

Συνάδελφοι,
    Σήμερα στη Βουλή επιχειρήθηκε να παιχθεί η τελευταία πράξη του θεάτρου του παραλόγου με τίτλο ‘’Η εξόντωση της κοινωνίας από τα γεννοφάσκια της’’. Στη δική τους παράσταση εκφράστηκε η υποβάθμιση των οραμάτων και το παράλογο. Στο δικό μας έργο το τέλος δεν έχει ακόμα γραφτεί. Γιατί οι μάχιμοι παιδαγωγοί όλης της χώρας προσηλωμένοι στο όραμα, στην ελπίδα για το αύριο, στις αρχές και στις αξίες μας, θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τον αγώνα δυναμικά, συντονισμένα και δριμύτερα.

Συνάδελφοι,
   Συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας από αύριο το πρωί θα βρίσκεται στη Βουλή και στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα, τις επαφές και τις διαβουλεύσεις, ώστε τελικά το παιδαγωγικό προσωπικό να συμπεριληφθεί στην τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους τους Συνδέσμου μας, να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, επαγρύπνηση και επαφή με το Σύνδεσμο διότι ενδέχεται τη Δευτέρα το απόγευμα να πραγματοποιήσουμε εκ νέου συλλαλητήριο στη Βουλή.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο