18 Μάιος 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα στις 12.00 μ.μ. οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία της για την προγραμματισμένη πορεία . Η μεγαλειώδης  πορεία η οποία στην μεγάλη πλειοψηφία της ήταν Παιδαγωγοί και Εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών ξεκίνησε  με ενθουσιασμό και παλμό, ανέβηκεdiadilosi5 την Σταδίου με σκοπό να γίνει η προγραμματισμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση με τον Υφυπουργό. Για ανεξήγητους για εμάς λόγους, δεν πραγματοποιήθηκε στάση της πορείας όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά από την Ομοσπονδία ώστε να ενημερωθούμε για την θέση του Υπουργού. Η πορεία μόλις έφτασε στην βουλή, ενώ αρχικά είχαμε συζητήσει να εξελιχθεί σε καθιστική διαμαρτυρία έως αργά το βράδυ κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Προεδρίας . Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας επανειλημμένα προσπάθησε να πείσει την Ομοσπονδία να επιστρέψει η πορεία στην Βουλή, εκτιμώντας ότι :

1.    Ο κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ  ήταν ανούσιος και αναποτελεσματικός .

2.    Η μεγαλειώδεις πορεία κινδύνευε να διασπαστεί να διαλυθεί και να χάσει την δύναμη της.

3.    Χανόταν πολύτιμος χρόνος για άσκηση πίεσης την ώρα που το επίμαχο νομοσχέδιο συζητιόταν στην Βουλή.

Το αποτέλεσμα ήταν να διασπαστεί η πορεία και να δημιουργηθεί σύγχυση και  φόβος του κόσμου που εγκλωβίσθηκε ανάμεσα στις διμοιρίες των ΜΑΤ που παρενέβαιναν με δακρυγόνα.
Όταν η Ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψουμε στην βουλή, ο βασικός  κορμός της πορείας είχε αποχωρήσει. Συγκεντρωθήκαμε όσοι είχαμε απομείνει και πραγματοποιήσαμε καθιστική διαμαρτυρία με συνθήματα τραγούδια και ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ γύρω μας.
Το προεδρείο του Συνδέσμου εκτιμώντας ότι η κατάσταση είχε φτάσει σε αδιέξοδο και δεδομένου του γεγονότος  ότι τα ΜΑΤ είχαν πάρει εντολή για βίαιη επέμβαση  ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας   και τα παρευρισκόμενα μέλη  του προεδρείου didilosi4να πάρουν απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την αυριανή ημέρα Πέμπτη 19 Μαΐου εκφράζοντας έτσι και το αίτημα όλων των εργαζομένων των παιδικών σταθμών. Άλλωστε ο πρόεδρος είχε δηλώσει στις προηγούμενες κινητοποιήσεις ότι την ημέρα της ψήφισης  θα υπήρχε απεργία.
Βλέποντας  η πρόεδρος μας ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν δήλωνε τις προθέσεις του κάλεσε τα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύξουν 24ωρη απεργία ή στάσεις εργασίας προκειμένου να παραβρεθούμε και αύριο έξω από την Βουλή για να δώσουμε την τελευταία μάχη ενάντια στην επιχειρούμενη βάρβαρη  καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.
Εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας   ΚΑΛΕΙ:

1.    Την Ομοσπονδία ως το αρμόδιο συνδικαλιστικό μας  όργανο να μην διακόψει τον δίκαιο αγώνα μας.

2.    Τα μέλη του να βρίσκονται σε  διαρκή επαγρύπνηση,  να παρέμβουν στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά τους όργανα για άμεσες αποφάσεις και τρόπους στήριξης του αιτήματός μας και να πλαισιώσουν μαζικά όποιες κινητοποιήσεις προκηρυχθούν .

Αγαπητοί συνάδελφοι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας θα συνεχίσει τον αγώνα και τις  προσπάθειές του μέχρι την ύστατη στιγμή.  diadilosiΑύριο  από το πρωί και για όσο χρειαστεί το προεδρείο του Συνδέσμου μας θα βρίσκεται εντός της Βουλής με στόχο την άμεση επαφή με βουλευτές προκειμένου να τους πείσουμε να καταψηφίσουν την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε η βουλή θα ολοκληρώσει το έργο της με τοποθέτηση του υπουργού κατά άρθρο το μεσημέρι Για το λόγο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο που εξαγγείλαμε για 6.00 μ.μ.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και την δραστηριότητα που ανέπτυξαν όλες αυτές τις ημέρες που εκδηλώθηκε η πιο βίαιη και πρωτοφανής επίθεση ενάντια στους παιδαγωγούς και στην ποιότητα παροχών προς το παιδί και την οικογένεια .

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ