Σήμερα 10 Μαϊου 2011 δεύτερη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση παιδαγωγών και εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη) προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην πορεία, η οποία είχε μεγάλο παλμό και αγωνιστικότητα επικράτησαν συνθήματα όπως: «Τα παιδιά είναι μαθητές, δεν είναι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές», «Παιδικοί Σταθμοί χώροι αγωγής και όχι χώροι φύλαξης», «Γονείς – Παιδαγωγοί είμαστε μαζί, το μέλλον των παιδιών μας βγάζουν στο σφυρί» κ.α.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών κύριο Ντόλιο, στον οποίο εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους και το αίτημα για την άμεση απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης για την καθιέρωση του οκταώρου εργασίας για τους παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών. Ο υφυπουργός έδωσε την εντύπωση ότι δεν γνώριζε το θέμα και μετά από την ενημέρωση που είχε δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει προς τον υπουργό Εσωτερικών κύριο Ραγκούση. Σε ερώτηση του προεδρείου του Συνδέσμου να εκφράσει την άποψή του για το αίτημά μας απάντησε ότι: «Σας άκουσα με ευλάβεια, δεν είμαι εδώ για να εκφράσω άποψη, θα μεταφέρω τα σοβαρά ζητήματα που μου θέσατε στον υπουργό και έχετε τη συμπάθειά μου».

Η πορεία μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό συνεχίστηκε στη Βουλή με μεγαλύτερο παλμό και αγωνιστικότητα.

Αύριο οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών συνεχίζουν την απεργία συμμετέχοντες στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις και τη μορφή που θα έχουν.

Ο Σύνδεσμός μας ενημερώνει τα μέλη του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με συλλόγους παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να διευρυνθούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο δηλώσεις και αγώνες συμπαράστασης. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών με βουλευτές μέλη της Διαρκούς Επιτροπής, εκπροσώπους κομμάτων και οργανισμούς, ενώ παράλληλα μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και επαφές με βουλευτές των νομών τους.

Την Παρασκευή 13 Μαϊου η Διαρκής Επιτροπή της Βουλής που μελετά το νομοσχέδιο θα πραγματοποιήσει δεύτερη ανάγνωση άρθρο προς άρθρο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ