03 Μάιος 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΕΙ

ΜΑΡΝΗ 10- 104 33 ΑΘΗΝΑ                                                                                                            Αθήνα, 3 Μαΐου 2011

ΤΗΛ.: 210 8239503 FAX: 210 8239573

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Σήμερα 3 Μαΐου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για το συντονισμό της δράσης και με αίτημα την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς, στα πλαίσια της νομοθετικής ρύθμισης για την επέκταση του ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού. Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε:

• Η προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 6 Μαΐου, από τις 12.00- 16.00

• Προκήρυξη 48ωρης απεργίας Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου (την Τετάρτη 11 Μαΐου είναι η απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΕΕ)

• Την Δευτέρα 9 Μαΐου, κοινή συνέντευξη τύπου της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. και του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών

• Την Τρίτη 10 Μαΐου πορεία από τα γραφεία της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών (την ίδια μέρα ανάλογα με τις εξελίξεις επί της νομοθετικής ρύθμισης θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων για το χώρο των Παιδικών Σταθμών.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΚΑΛΕΙ τους μάχιμους παιδαγωγούς, όλους τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, τους γονείς, την επιστημονική κοινότητα και τους φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων, να συμμετέχουν δυναμικά ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18.00 μ.μ.  για την προάσπιση του δημόσιου και παιδαγωγικού- εκπαιδευτικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.